--> На Волині у чотирьох грибників виявили небезпечну хворобу | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині у чотирьох грибників виявили небезпечну хворобу

0
-7
На Волині у чотирьох грибників виявили небезпечну хворобу
На Волині за вересень четверо любителів "тихого" полювання "підхопили" небезпечну хворобу. Випадки хвороби Лайма, яку спричиняють укуси кліщів, виявили жителів Маневицького району. Вони інфікувалися саме під час збору грибів у лісах області. Про це повідомляє Волинський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Усі хворі відмічали факт укусу кліща, якого видаляли з тіла самостійно, не звертаючись до лікувальних установ. На 3-5 добу у них були різних розмірів почервоніння на шкірі, що сприйнято, як реакцію на укус кліща.

Протягом місяця еритема на шкірі збільшилась, і лише тоді хворі звернулись за медичною допомогою.

Небезпечне захворювання на "лаймбореліз" підтвердили лабораторно лише в одному випадку, але факт укус кліща та наявність мігруючої еритеми були підставою для клінічного встановлення діагнозу.

Наразі хворі лікуються амбулаторно.

Загалом на Волині уже зареєстровано 12 випадків хвороби Лайма: у Нововолинську та Маневицькому районі (по 4), а ще у Горохівському і Луцькому районах та м. Луцьку. Всі випадки захворювання спричинені укусами кліщів під час відвідуванні лісових масивів області (збору ягід, грибів та відпочинком на природі). При чому, у 9 випадках (75%) зараження відбувалось на вже ензоотичних з лаймбореліозу територіях.

Довідково: хвороба Лайма (кліщовий лаймбореліоз) – це природно-осередкове, інфекційне, полісистемне захворювання, яке розвивається після укусу кліща, зараженого бореліями.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні