На Волині під час обшуків на птахофабриці, яку пов'язують з Добкіним, вилучили 16 мільйонів гривень

3
2
На Волині під час обшуків на птахофабриці, яку пов'язують з Добкіним, вилучили 16 мільйонів гривень
На волинській птахофабриці та її філіях пройшло 10 обшуків, які пов'язані з незаконним привласненням державних коштів. Про це пише Уніан з посиланням на прокуратуру Києва.

Посадових осіб птахофабрики підозрюють у незаконному привласненні 34 мільйонів гривень з держбюджету, які були виділені державою на підтримку розвитку тваринництва.

Під час обшуків вилучили 16 мільйонів гривень готівкових коштів.

За інформацією правоохоронців, це частина грошей, привласнених за допомогою злочинної схеми.

Як повідомляє видання "Телеграф", мова йде про Володимир-Волинську птахофабрику, що належить родині Добкіна.

Раніше політик Михайло Добкін в одному з інтерв'ю розповідав, що акціями Володимир-Волинської птахофабрики володіє його родина.

На цю інформацію відреагувала пресслужба Володимир-Волинської птахофабрики, яка прокоментувала вищеописану ситуацію. Інформацію пресслужби передаємо дослівно.

"20 вересня діяльність Володимир-Волинської птахофабрики була паралізована протиправними діями правоохоронних органів. Підставою для проведення слідчих дій стала Ухвала Подільського районного суду.

За версією правоохоронних органів, Володимир-Волинська птахофабрика начебто заволоділа бюджетними коштами під приводом дотації на розвиток тваринництва.

Володимир-Волинська птахофабрика заявляє, що всі дії правоохоронців є спробою тиску на бізнес та незаконне вилучення коштів із каси підприємства, з метою перешкоджанню господарській діяльності та позбавлення підприємства оборотних коштів.

Щодо розвитку тваринництва, то фабрика здійснює і буде продовжувати здійснювати інвестиційну діяльність стосовно будівництва нових потужностей із залученням новітніх технологій та впровадження інноваційних рішень у вирощуванні та виробництві.

У 2020 році в повній відповідності до чинного законодавства птахофабрика інвестувала понад 120 млн. гривень: збудувала нові виробничі потужності, здала їх в експлуатацію та отримала грошову компенсацію в розмірі 34 млн. грн., яку ж відразу реінвестувала у 2021 році в нове будівництво.

У 2021 році інвестиції в будівництво склали понад 150 млн. грн. та були створені нові робочі місця, попри карантинні обмеження.
Підприємство є основним роботодавцем в місті, надає робочі місця для понад 1500 працівників та забезпечує соціальну стабільність у Волинській області.

Зазначаємо, що Володимир-Волинська птахофабрика є великим платником податків (з початку 2021 року, станом на 23 вересня, підприємством було сплачено понад 169,3 мільйона гривень податків до бюджетів різного рівня). Відповідно підприємство являється не лише одним з великих платників податків в державі, а й є основним платником податків для місцевих бюджетів на Волині, за рахунок яких функціонують ОТГ (лікарні, школи, садки та ін.).

Володимир-Волинська птахофабрика не залишить поза увагою незаконні дії правоохоронних органів та у встановленому законом порядку буде вимагати їх припинення.

Закликаємо не вплутувати підприємство в брудні політичні маніпуляції. Це недоречно, адже ми займаємося лише виробничою діяльністю, випускаємо курятину і забезпечуємо населення України якісним продуктом".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Круто , дрібний бізнес душать, а капіталістів ще й фінансово підтримують.
Відповісти
Ахахах яких до біса дрібний бізнес
Ти був в вололимирі ти бачив
Відповісти
Гандони. Ця фабрика дає людям роботу і вирощує свою продукцію. І місту з неї ідуть немалі кошти.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні