Кількість померлих переважає: скільки людей живе в Україні

0
0
Кількість померлих переважає: скільки людей живе в Україні
Держстат порахував, скільки людей живе в Україні.

Про це пишуть Економічні Новини.

За січень-липень цього року населення України скоротилося ще на 226 тис. осіб. Станом на 1 серпня в Україні проживало 41 млн 362 тис. осіб.

Кількість померлих за вказаний період досягла 395,9 тис. осіб. При цьому народилося 158,3 тис. дітей, що на 10 тис. менше, ніж за аналогічний період минулого року.

У Держстаті зазначили, що кількість померлих істотно переважає над кількістю народжених: на 100 померлих – 40 народжених.

Також у січні-липні в Україну прибуло 244,6 тис. осіб – на 30 тис. більше, ніж за сім місяців минулого року.

Країну при цьому покинули 233 тис. осіб – на 26 тис. більше, ніж за аналогічний період 2020 року.

Дані за чисельністю населення охоплюють всі регіони України, крім тимчасово окупованих ОРДЛО, Криму і Севастополя. Дані щодо міграційного руху населення сформовані без урахування Криму, Севастополя, а також окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.

За даними Держстату, чисельність населення України в 2020 році зменшилася на 314,1 тис.осіб і на 1 січня 2021 року становила 41 млн 588 тис. жителів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні