В Україні рекордно подорожчала цибуля

0
-4
В Україні рекордно подорожчала цибуля
Гуртова ціна на українську цибулю, у порівнянні з минулим роком, зросла понад у два рази. Зараз її ціна становить у середньому 7 гривень за кілограм. Така гуртова ціна є рекордною, повідомляє SEEDS.

За словами експертів, така ситуація може призвести до того, що Україна може стати імпортером цибулі, вважають аналітики порталу EastFruit.

Якщо гуртова ціна цибулі підніметься ще хоча б на 10%, то в українських магазинах може з'явитися дешевша цибуля з Узбекистану та Таджикистану.

У цих країнах ціна на овоч у середньому складають 0,12-0,14 долара за кілограм, а в Україні – 0,26 долара за кілограм. Проте, експортери не поспішають поставляти цибулю на український ринок. Але, за її подальшого здорожчання, таке стане можливим.

За даними аналітиків порталу "АПК-Информ: овощи и фрукты", цьогорічний врожай цибулі буде меншими.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні