«В Україні собівартість видобутку кубометра газу становить одну гривню», - керівник «Нафтогазу»

2
2
«В Україні собівартість видобутку кубометра газу становить одну гривню», - керівник «Нафтогазу»
Головний виконавчий директор НАК "Нафтогаз Україна" Отто Ватерландер зазначає, що ціна за видобуток одного кубометра газу на родовищах НАК "Нафтогаз України" становить у середньому одну гривню. Про це він розповів в інтерв'ю виданню "Економічна правда".

"Є багато нерозуміння, чи газовидобуток продукує втрати. Вважаю, що "Нафтогаз" стабільно генерує готівку, адже видобуток газу вартує нам близько однієї гривні за кубічний метр. А продаємо ми його українським домогосподарствам та підприємствам ТКЕ по 7 гривень за кубометр", - зазначає пан Отто.

За його словами, якби "Нафтогаз" продавав газ на ринку іншим споживачам, то міг би заробити більш ніж 20 гривень за кубічний метр.

"Нафтогаз" заробляє на одному кубометрі 6 гривень, з цих коштів йде оплата ренти уряду, а також на інвестиції та оплату дивідендів уряду, як акціонеру. Вважаю, що не повинно бути жодних дискусій, стосовно того, чи заробляє "Нафтогаз" гроші чи ні. Вона їх заробляє", - зазначив Отто Ватерландер.

Проте, пресслужба "Нафтогазу" у своєму повідомленні намагається спростувати інформацію про вартість газу.

За їхніми словами твердження пана Ватерландера щодо собівартості виробництва газу не відповідають дійсності, а цифри, які він вказав, не містяться в жодному документі компанії, про який нам було б відомо.

У компанії зазначають, що завершують підготовку інформації про актуальну собівартість газу. Її мають перевірити аудитори, а планову собівартість буде вказано у фінансовому плані, який має затвердити Уряд України.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ага, накрутка 600% і їм ще мало, не можуть нажертися. А на вила вони не хочуть?!!!
Відповісти
Жиди погані правлять нами... І цим все сказано. Де ви бачили,щоб жид дбав про когось? Жид,як може всіма маніпуляціями,а в першу чергу брехнею,наглістю, "стриже" ВЕЛИКІ гроші,не дивлячись,що живе на землі інших народів.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні