Рада визнала незаконними вибори до російської Держдуми

0
1
Рада визнала незаконними вибори до російської Держдуми
Депутати Верховної Ради України підтримали проєкт постанови, який визнає нелегітимними вибори депутатів Державної Думи Російської Федерації 2021 року. За відповідне рішення проголосувало 322 народні обранці, повідомляє "Укрінформ".

За інформацією документа, Верховна Рада визнає чергові вибори депутатів до Держдуми незаконними, а сформовану Держдуму РФ – нелегітимною.

Українські депутати закликають іноземні держави та міжнародні парламентські організації належно оцінити фальсифікації, які відбувалися під час голосування в РФ, а також незаконні вибори в незаконно окупованих Автономної Республіки Крим. Крім того, просять надати оцінку участі у цих виборах українців з тимчасово окупованої Росією частини території в Донецькій та Луганській областях.

У документі вказано, що включення українців до списків виборців на виборах депутатів Держдуми незаконне та безпідставне з точки зору Конституції України і міжнародного права. Адже Крим - це невід’ємна частинв України, а примус мешканців цього регіону та тимчасово окупованої частини Донецької та Луганської областей до набуття громадянства РФ є порушенням міжнародного гуманітарного права.

Нагадаємо, що 17-19 вересня в РФ пройшли вибори до Державної думи. За численними свідченнями, голосування й підрахунок голосів проходили з масштабними фальсифікаціями.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні