Україна стала найбільшим постачальником картоплі у Білорусь через високі ціни

4
-9
Україна стала найбільшим постачальником картоплі у Білорусь через високі ціни
За підсумками семи місяців цього року Україна стала найбільшим постачальником картоплі у Білорусь. Такого висновку дійшли аналітики платформи EastFruit, пише НВ.

Зазначимо, що Білорусь вперше імпортує картоплю під час збирання власного врожаю. Загалом за вищевказаний період з України завезли 15,5 тисяч тонн картоплі. Другим по масштабах постачальником стала Росія. Також картоплю завозять Білорусь з Азербайджану, Північної Македонії, Єгипту та Німеччини.

За інформацією фахівців, імпорт картоплі для Білорусі - явище досить незвичне, оскільки під час збирання врожаю ціни на цей овоч досягають мінімуму. Також Білорусь відома, як масштабний експортер картоплі.

Змусили білорусів купувати за кордоном картоплю високі ціни. Для прикладу, з 13 по 19 вересня картопля у Білорусі коштувала $0,30 за кілограм, що становить 8 гривень (за станом курсу валют на 22 вересня). А це - вище, ніж у всіх інших країнах регіону.

Цей овоч у Білорусі реалізовують у середньому на 70% дорожче, ніж минулого року. Як правило, в середині вересня оптовики-білоруси купують картоплю за $0,15−0,19 за кілограм (4-5 гривень).

Як вважають спеціалісти, головною причиною високих цін на картоплю є побоювання щодо обсягів його виробництва у 2021 році через літню посуху.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Догосподарювався "бацька", бульбачі та й без бульби.
Відповісти
Ти на себе дивися,у нас ціна не набагато менша,а в білорусів,і в «батька» буде все нормально,засуха зробила своє,а у нас ціни на енергоносії,хліб,комуналку порівняно з «батьковими» —захмарні.
Відповісти
А чого це я маю на себе дивитися? Що, ціни на все від мене залежать? Щось ви дядьку не до того з претензіями звертаєтеся!
Відповісти
І не треба на мене "тикати".Я з вами свиней не пас!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні