--> Україна офіційно перейде в «жовту» зону карантину: дата та встановлені обмеження | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Україна офіційно перейде в «жовту» зону карантину: дата та встановлені обмеження

4
-3
Україна офіційно перейде в «жовту» зону карантину: дата та встановлені обмеження
21 вересня на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалили на всій території України "жовтий" рівень епіднебезпеки. Про це повідомляють на Урядовому порталі.

За словами Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, епідемічна ситуація в країні стрімко погіршується, тому обов’язок держави — захистити життя та здоров’я людей.

Очільник уряду наголосив, що змінами до постанови в певному плані пом'якшили обмежувальні заходи та дозволили роботу закладам господарювання та освіти навіть у "червоній" зоні, але за певних умов.

Обмеження "жовтої" та "червоної" зон не поширюватимуться на ті заклади, де персонал та відвідувачі вакциновані, мають негативний тест або підтвердження нещодавно перенесеної хвороби.

Отже, комісія вирішила:

— встановити з 00 год. 00 хвилин 23 вересня "жовтий" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території всіх регіонів України;

— застосувати на території всіх регіонів України обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для "жовтого" рівня епідемічної небезпеки;

— головам обласних та міста Києва державних адміністрацій вжити заходів щодо забезпечення дотримання відповідних обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених для відповідного рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Зокрема, діятимуть такі обмеження:

- школи, дитсадки та вузи працюють за умови 80% вакцинованого персоналу принаймні однією дозою;

- заборонений масові заходи за участю більше однієї людини на 4 кв. метра площі території або з наповненістю залів більше двох третин місць в кожному окремому залі;

- не більше чотирьох людей за столиком в закладі громадського харчування, а відстань між столами-мінімум 1,5 метра;

- кінотеатри та інші заклади культури працюватимуть із заповненістю залів менше двох третин місць або 50% місць в кожному окремому залі;

- спортивні зали та фітнес-центри працюватимуть при обмеженні кількості відвідувачів з розрахунку одна людина на 10 кв. метрів площі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
якби маски носили,мили руки та тримали дистанцію,тоб жовтих обмежень не було б.
Відповісти
Хай подохне недоторканий зе-бандит ТРИКРАТНО КРАДУЩИЙ ПЕНСІЇ клоун-ДУРАК зеленський з облитим зеленкою рилом хряком-ДУРАКОМ петьком порошенком!!!
Відповісти
Хай подохне недоторканий зе-бандит ТРИКРАТНО КРАДУЩИЙ ПЕНСІЇ клоун-ДУРАК зеленський з облитим зеленкою рилом хряком-ДУРАКОМ петьком порошенком!!!
Відповісти
Ще два місяці, і спочатку Львівська область зацім Волинська область опиняться у червоній зоні, я вже не кажу щодо суміжних до Волині інших областей. Суворому локдауну все рівно бути однозначно, хоч ходи ти у масці на морді, хоч вакцинуйся, хоч ігноруй всіх та все, кашляй та смаркайся один на одного, особливо у маршрутках.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні