--> Українця незаконно посадили до в'язниці у Білорусі | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Українця незаконно посадили до в'язниці у Білорусі

1
-1
Українця незаконно посадили до в'язниці у Білорусі
У Білорусі суд Заводського району Мінська присудив українцю Михайлу Ференцю три роки позбавлення волі. Вирок винесено за нібито участь у діях, які грубо порушують громадський порядок, та умисне пошкодження майна. Про це пише МЗС України.

Українець уже сім місяців пробув у білоруському СІЗО, проте цей термін не був зарахований до загального строку покарання.

Достовірних доказів провини громадянина України у суді наведено не було. Чоловік свою провину не визнає, та планує подавати апеляцію. Відомий білоруський правозахисний центр "Вясна" визнав його політв’язнем.

У МЗС вважають справу Михайла Ференця політично мотивованою, а вирок несправедливим та протиправним. Бездоказове звинувачення та неправове засудження громадянина України є черговими проявами антиукраїнських дій Мінська.

У міністерстві вимагають негайно звільнити громадянина України Михайла Ференця, та зазначають, що продовжать захист інтересів українця усіма доступними засобами.

"Вчергове закликаємо владу в Білорусі припинити репресії проти громадян, повернутися на шлях демократичного розвитку країни, звільнити усіх політичних в’язнів та розпочати інклюзивний діалог із залученням усіх верств білоруського суспільства", - зазначають у МЗС.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
До в'язниці незаконно людину ніколи та ніхто не саджає. Завжди спочатку є первинні матеріали, пояснення очевидців та свідків події, до справи приєднуються результати експертизи, відкривається кримінальне провадження, слідчими проводяться відповідні слідчі діє, готується по факту зібраних документів обвинувальний висновок, тільки після цього в судді вирішується питання щодо обрання обвинуваченому міри запобіжного заходу.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні