--> З перстнями на пальцях: в Україні знайшли давнє поховання невідомої жінки | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

З перстнями на пальцях: в Україні знайшли давнє поховання невідомої жінки

1
0
З перстнями на пальцях: в Україні знайшли давнє поховання невідомої жінки
У місті Кам'янець-Подільський Хмельницької області археологи під час прокладення траншеї знайшли поховання жінки часів ХІІІ-ХIV століття.

Про це пише Голос.

«Коли прокладали траншею для земляного кабелю на схід від Вірменського бастіону, натрапили на поховання жінки у віці до 30 років. Дослідження похоронної камери показали, що воно прямокутної форми, і, швидше за все, це вже була дерев'яна труна. Наявність кераміки всередині дає можливість попередньо припустити, що це - ХІІІ-ХIV ст. У неї на пальцях виявили два перстня, що теж характерні для XIII-XIV століть», - розповів науковий співробітник Кам'янець-Подільського державного історичного музею-заповідника.

Те, що жінка була похована головою в західному напрямку, говорить про християнську традицію. Похована вона була в трипільському шарі, поруч були виявлені залишки житла ранньотрипільського періоду.

Як вважають історики, знайдене поховання пов'язане з церквою, яка стояла при в'їзді на вірменський ринок. Це перше подібне поховання в межах Старого міста.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так "трипільці" не були християнами.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні