--> Міністр порадив українцям не продавати землю та назвав її майбутню ціну | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Міністр порадив українцям не продавати землю та назвав її майбутню ціну

1
-6
Міністр порадив українцям не продавати землю та назвав її майбутню ціну
Міністр агрополітики Роман Лещенко порадив громадянам України не поспішати продавати землю. За його прогнозами, її ціна зросте, і до кінця року середня вартість гектару буде коштувати близько 50 тисяч гривень. Про це пише Бізнес.Цензор.

За словами міністра, за два місяці середня вартість гектару склала близько 35 тисяч гривень.

"Не поспішайте продавати землю, адже вона недооцінена, а її вартість буде зростати на 7-10% в рік. Крім того, зростатиме й орендна плата. Працюйте на своїй землі, або ж здавайте її в оренду", – наголосив міністр.

За прогнозами Романа Лещенка, за декілька років українська земля буде коштувати, як у Східній Європі.

"Досвід Польщі чи Болгарії чітко показує, що земля зросла у вартості за 10 років функціонування земельного ринку. Сьогодні немає поспіху, і люди мудро приймають рішення. Пропозиція менша, ніж попит. Тому всі наші опоненти, які розповідали про вивіз чорноземів, множаться на нуль. З початку запуску ринку було понад 13 тисяч транзакцій. Це дрібниці. Це підтверджує той факт, що спекуляції на тему землі були ні чим іншим, як способом заробляння грошей", – розповів міністр.

Наразі міністерство агрополітики проводить відстеження усіх транзакцій купівлі-продажу та у вересні планує провести презентацію розширеної аналітики земельного моніторингу.

Крім того, за словами міністра, наразі нотаріуси не можуть провести угоду, якщо у системі реєстрів не проведено перевірку усіх даних. В іншому ж випадку, така угода буде визнана недійсною, а нотаріус буде нести юридичну відповідальність.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хоть щось розумне
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні