--> У Луцькому районі запроваджують карантинний режим | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцькому районі запроваджують карантинний режим

0
-8
У Луцькому районі запроваджують карантинний режим
На території Луцького району розпочалося нашестя білого американського метелика. У зв’язку з цим у громадах Луцького району запроваджують карантинний режим. Про це інформують на сайті райради.

Карантинний режим діятиме у 35 населених пунктах Луцької територіальної громади.

За словами начальника відділу карантину рослин управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Ірини Хайдукової, вперше білого американського метелика в області виявили у 2019, у 2020 році - в Боратинській та Городищенській громадах.

Проте цьогоріч зафіксований реальний карантинний спалах по усьому Луцькому районі та Волинській області.

Небезпека гусені американського метелика полягає у тому, що вона немає природних ворогів, саме тому з нею важко боротися. За рік метелик двічі дає потомство (навесні та восени). Знищує 300 видів рослин.

У Держпродспоживслужбі наголошують, що і населення, не чекаючи допомоги, повинне також проводити знищення гусені.

"Уже у травні потрібно почати боротьбу, та інформувати про це мешканців громад, адже саме їхні сади та городи страждають найбільше. При виявленні павутинного гнізда, його потрібно спалити, а дерево обробити пестицидами", - розповіла Ірина Хайдукова.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні