--> У Єгипет не пускають з українськими COVID-сертифікатами: що трапилося | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Єгипет не пускають з українськими COVID-сертифікатами: що трапилося

0
5
У Єгипет не пускають з українськими COVID-сертифікатами: що трапилося
Для поїздки у Єгипет вакцинованому туристу потрібен паперовий сертифікат з QR-кодом, однак наразі у поліклініках видають лише міжнародне свідоцтво (українською та англійською мовами, з печатками, але без QR-коду) або цифровий сертифікат у додатку "Дія", той самий QR-код, який єгиптяни наразі не можуть перевірити. Про це пишуть Turprofi.com.ua.

Про це повідомив власник турагентства Dreamtour Віталій Поліщук: "За інформацією МОЗ, друкованих сертифікатів з кодами зараз не видають. Виходить, що вакциновані начебто і можуть їхати до Єгипту без ПЛР-тестів, але формально - ні, бо за описаними вимогами міжнародні довідки не підходять, а про цифровий сертифікат нічого не написано".

Водночас деякі інформаційні ресурси минулого тижня повідомляли, що єгипетська сторона підтвердила можливість перетину кордону з української довідкою про вакцинацію і QR-кодом у додатку "Дія". Тому експерт запросив інформацію в посольстві Єгипту в Україні, де відповіли: "Наразі Єгипет приймає лише сертифікати, які надають в роздрукованому вигляді з підписами і печатками і з обов'язковим QR-кодом. Оскільки сертифікати українського зразка не мають QR-коду, туристам для в'їзду в Єгипет необхідно робити ПЛР-тест на коронавірус.

Процес взаємного узгодження сертифікатів вакцинації між Єгиптом і Україною ще не завершений. QR-код в електронному додатку "Дія" наразі не може бути використаний для в'їзду на територію Єгипту".

Консульство України в Єгипті також повідомило, що єгипетська сторона не визнає наразі електронні версії сертифікатів та сертифікати без QR-коду. Тому українцям, які їдуть в Єгипет, рекомендують робити ПЛР-тест не раніше ніж за 72 години до запланованої поїздки.

У туркомпаніях підтвердили, що єгиптянам потрібен паперовий документ з кодом.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні