--> В Україні можуть встановити систему протиракетної оборони «Залізний купол» | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Україні можуть встановити систему протиракетної оборони «Залізний купол»

1
3
В Україні можуть встановити систему протиракетної оборони «Залізний купол»
За інформацією офісу Президента, Україні можуть надати нові системи протиповітряної та протиракетної оборони, зокрема систему Iron Dome ("Залізний купол"). Про це домовились під час візиту Володимира Зеленського до Сполучених Штатів Америки.

З цього приводу були внесені відповідні поправки до проекту оборонного бюджету США на 2022 рік. Конгрес має розглянути звіт
Міністерства оборони США. У документі вкажуть варіанти потенційного продажу або передачі таких систем Україні. Крім того, у законопроект включили пропозицію щодо надання військової допомоги Україні у розмірі 275 мільйонів доларів, яка не включає передачу систем ППО.

"Залізний купол" створений ізраїльською оборонною компанією Rafael у партнерстві з Raytheon. Він зарекомендував себе як один з найефективніших засобів знищення ракет малої дальності. За даними військових, система Iron Dome збила близько 90% ракет, випущених по Ізраїлю за останні кілька років.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А за які грошики таку "цяцьку" куплять?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні