Чим більше зморшок на лобі, тим вище ризик смерті

2
5
Чим більше зморшок на лобі, тим вище ризик смерті
Серцево-судинні захворювання називаються хворобами системи кровообігу, серед яких виділяють: захворювання серця, артерій, вен і інфаркти. На сьогоднішній день серцево-судинні хвороби - основна причина смерті в усьому світі.

Про це повідомляє Сторінка.

Сучасна медицина значно просунулася в прогнозуванні та попередженні серцево-судинних захворювань. Нові результати представили французькі вчені з Тулузького університету.

Фахівці багато разів акцентували увагу на зовнішніх проявах внутрішніх проблем організму. Зокрема, на появу зморшок на обличчі. Деякі з них, втім, виявилися не пов'язані з серйозними порушеннями функціонування серця і судин: вони просто були наслідком активної міміки.

Вчені зосередили свої зусилля на горизонтальних зморшках на лобі. У дослідженні брали участь 3200 людей, вік яких на момент старту експерименту становив від 32 до 62 років. Зморшки на лобі фахівці оцінювали за шкалою від нуля до трьох - залежно від того, як сильно вони були виражені.

Спостереження проводили протягом 20 років, за цей час 233 добровольця померли. Дослідження показали, що в якості маркера загрози смерті в результаті серцево-судинних захворювань можна розглядати кількість і вираженість зморшок. У тих учасників експерименту, зморшки яких експерти оцінили в два-три бали, ризик смерті від хвороб серця в десять разів перевищував ризик смерті волонтерів, які отримали нуль балів.

Звичайно, медики врахували вік, стать, шкідливі звички і ряд інших чинників.

«Чим більше у вас зморшок на лобі, тим вище ризик вашої смерті», - заявив провідний автор експерименту Йоланда Еськироль.

Вчені поки що не можуть однозначно пояснити причини цього взаємозв'язку. На їхню думку, ними можуть бути атеросклероз - хронічне захворювання артерій - і його зовнішні прояви.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а зморшки на дупі не досліджували ?
Відповісти
Ага, чим старіша людина тим більше зморщок.. "Америку блін відкрили".
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні