Відомий український банк закривається: що чекає на клієнтів

0
-1
Відомий український банк закривається: що чекає на клієнтів
Національний банк України остаточно і у примусовому порядку ліквідував банк «Земельний капітал» через неплатоспроможність.

Про це пише GSMinfo.

Деактивувати ліцензію «Земельного капіталу» Нацбанк прийняв з огляду на рекомендацію Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, тому що на даний момент банк вже не міг належним чином виконувати зобов’язання перед власними клієнтами.

Офіційне відкликання ліцензії «Земельного капіталу» відбулося 11 серпня.

НБУ запевняє, що клієнти банку можуть не хвилюватися за свої гроші. Близько 70% власників депозитів, сума коштів на яких не перевищує гарантованої ФГВФО, не втратять ні копійки зі своїх заощаджень. Щодо категорії клієнтів, вклади яких перевищували гарантовану суму, вони отримають у якості компенсації саме ставку гарантування, тобто 200 тис. грн. Загальна ж сума, яку обіцяє повернути вкладникам Фонд, складає 435,8 млн грн..
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні