«Covid-бізнес»: підробні ПЛР-тести приносили дохід до одного мільйона щомісяця

0
-4
«Covid-бізнес»: підробні ПЛР-тести приносили дохід до одного мільйона щомісяця
На Харківщині викрили групу, яка виготовляла та продавала підробні результати ПЛР-тестів. Зловмисники вносили у медичну систему ЕСОЗ неправдиву інформацію, яка потрапляла у додаток «Вдома», що знімало обмеження на самоізоляцію. Про це повідомляє Служба безпеки України.

Схему організували працівники приватної лабораторії та представники турагентства. Фахівці з туризму пропонували придбати підробні тести особам, які планували їхати за кордон або вже повернулися, щоб не дотримуватись вимог встановленого строку самоізоляції.

За інформацією СБУ, дана схема працює ще з 2020 року. Одна довідка коштувала 800 гривень, а їх зловмисники щомісяця видавали близько тисячі.

Ніхто досліджень на виявлення коронавірусу не проводив, і серед клієнтів були й ті, хто мали позитивний результат на COVID-19, що могло спричинити поширення пандемії.

Під час обшуків у домівках зловмисників та у лабораторіях було вилучено підробні довідки, печатки, офіційну документацію та комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності.

Наразі триває розслідування.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні