--> Відомий український банк продасть колекторам кредити своїх клієнтів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Відомий український банк продасть колекторам кредити своїх клієнтів

1
-7
Відомий український банк продасть колекторам кредити своїх клієнтів
ПриватБанк вирішив продати портфель безнадійних карткових кредитів на 700 мільйонів гривень. Про це повідомляють на сайті фінустанови.

За інформацією пресслужби банку, у продаж надійде портфель понад 90 тисяч "безнадійних" кредитів.

Продаж пройде на голландському аукціоні, куди будуть допущені лише професійні компанії, що відповідають сучасним стандартам етики коллекшн та суворим внутрішнім стандартам банку.

За словами заступника голови правління ПриватБанку з питань управління ризиками Лариси Чернишової, продаж організовується, аби скоротити проблемну заборгованість державних банків. На аукціон виставляться лише безнадійні кредити, які не вдалося стягнути з клієнтів. Тривалий час банківська установа проводила роботу з клієнтами, аби ті погасили заборгованість, для цього використовували усі законні інструменти, включаючи можливості реструктуризації, а також інструменти примусового стягнення.

Портфель для продажу включає кредити, списані коштом сформованих резервів під кредитні збитки, при цьому позичальники не мають іншої заборгованості перед банком, окрім заборгованості за кредитною карткою, та не користуються його розрахунковими та депозитними послугами.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І порушать "Закон про банківську таємницю".Цікаво, хто після такого захоче мати справу з такою "банкою"?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні