Психічно хвора жінка три місяці тримала школярку у зачиненій квартирі

0
-5
Психічно хвора жінка три місяці тримала школярку у зачиненій квартирі
У місті Харків вчителі допомогли звільнити з квартири ученицю п'ятого класу однієї з місцевих. Дівчина виявилася заручницею власної матері. Про це пише місцеве видання Newsroom.

У жінки стався рецидив психічного захворювання, і вона тривалий час не випускала дочку з дому. За словами волонтерки Марини Псарьової, попри багаторазові звернення у поліцію і службу у справах дітей, дівчинці не надавали допомогу.

Небайдужа харків'янка каже, що у процесі підготовки до нового навчального року класний керівник не змогла зв'язатися з матір'ю школярки. Дівчинка не з'явилася ні на зустріч з учителем, ні на медогляд. Шкільні педагоги приходили до дитини додому, проте двері їм не відкрили, сусіди на контакт теж не йшли. Вчителі стали підозрювати недобре, звернулися в службу у справах дітей та в міський центр соціальних служб "Довіра".

Коли 1 вересня дівчинка не прийшла в школу, педагоги продовжили звертатися до соцпрацівників, написали заяву, а також повідомили поліцію.

Також вчителі дізналися, що з мамою не все добре, сім'я перебуває на обліку у соцслужб і дитину вже давно ніхто не бачив. Вчителі зв'язалися в бабусею та батьком дівчинки. Виявилося, що вони вже багато разів зверталися в різні інстанції, а батько навіть подав позов до суду, щоб визначити місце проживання дитини з ним.

Волонтерка розповіла, що разом з педагогами й родичами школярки зверталася в поліцію, до ювенальної інспекції, швидку допомогу, ДСНС, щоб вивільнити дівчинку. Тільки на четвертий день за сприяння одного з депутатів міськради медики й правоохоронці приїхали на місце, і співробітники ДСНС відкрили двері квартири. Дівчинку в стані стресу передали рідним, а мати госпіталізували в психіатричну лікарню.

Марина Псарьова та педагоги обурені бездіяльністю служб, які проігнорували повідомлення про загрозу життю і здоров'ю дитини, і про стан матері.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні