Які хвороби загрожують фанатам футболу

1
8
Які хвороби загрожують фанатам футболу
Футбол - одна з найпопулярніших спортивних ігор в усьому світі. Люди різного віку грають в нього самі і вболівають за улюблені команди. Те, яке значення має для уболівальників перемога їхнього клубу, можна побачити на чемпіонатах світу та інших значущих турнірах. Однак вчені попереджають, що фанати ризикують зіткнутися з інфарктом.

Про це повідомляє Сторінка.

Справа в тому, що під час перегляду матчу уболівальник відчуває гострі переживання, які провокують виділення гормонів стресу в кров. Дослідники з Оксфордського університету довели, що це може призвести до серцевого нападу. Вони взяли зразки слини у вболівальників Бразилії під час чемпіонату світу з футболу в 2014 році - після матчу, коли команда Німеччини обіграла збірну Бразилії.

Проаналізувавши отримані зразки, вчені виявили, що рівень кортизолу підскочив до небезпечного рівня. Примітною деталлю стало те, що відмінностей між чоловіками і жінками в кількості гормону стресу виявлено не було.

Таке різке підвищення рівня стресу провокує підвищення кров'яного тиску, що веде до додаткового навантаження на серце. У підсумку це може стати причиною серцевого нападу або розвитку захворювань серцево-судинної системи.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну то "фанам" потрібно виплачувати "оздоровчі", за шкідливість їхньої "роботи")
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні