Прощалися з Героєм України, який через лікарську помилку, сім років провів у комі. ФОТО

0
7
Прощалися з Героєм України, який через лікарську помилку, сім років провів у комі. ФОТО
У місті Хмельницький прощалися з Героєм України Олександром Петраківський, який ціною власного здоров’я влітку 2014 року врятував цілу колону армійців під Луганськом. Про це повідомляє командування Сил спеціальних операцій ЗС України у Facebook.

У липні 2014-го року його загін дав бій бойовикам, а заразом і можливість цілій колоні українських вояків пройти без втрат.

Під час мінометних обстрілів один з бійців загубив шолом, а Олександр Петраківський віддав йому свій, чим врятував йому життя. Пізніше солдат побачив на шоломі вм’ятини від осколків: "Якби не командирський шолом, то не залишився б живий…". А за декілька хвилин такого вчинку офіцеру в голову влучив осколок міни.

Не дивлячись на важке поранення, він продовжував виносили з-під обстрілу поранених бійців. Колоні вдалося без втрат прорвалася крізь засідку ворога.

Зі складним пораненням голови 26-річного захисника доставили у госпіталь. Про це детально розповів у Facebook головний редактор одного з видань Юрій Бутусов.

"Його доставили у госпіталь у стабільному стані. Проте лікарі зробили грубу помилку - неправильно вставили трубку штучної вентиляції легенів, і уже невдовзі після початку операції він почав задихатися на хірургічному столі, серце зупинилося. Поки його реанімували, офіцер впав у кому.

Аби приховати сліди медичної помилки, керівництво Харківського військового госпіталю менш ніж через добу після зупинки серця переправляє його до Львівського військового шпиталю.

Під час офіційного розслідування повідомили, що проведене лікування в умовах військово-медичного клінічного центру Західного регіону є безграмотним, необґрунтованим, потенційно небезпечним для відновлення когнітивних функцій", - пише Бутусов.

За його словами, військові медики, які проводили операцію, відразу нічого не сказали сім'ї, а перевели пораненого в інший госпіталь, де йому гарантовано уже ніхто не міг допомогти.

"Брехня унеможливила порятунок Олександра. Найцінніший час для виведення його з коми було втрачено, і замість екстреної терапії він понад 40 діб перебував у Львові, і тільки потім його вдалося вивезти до Ізраїлю. Але, було уже пізно. На жаль, за всі ці 7 років Олександр Петраківський з коми так і не вийшов", - розповідає пан Юрій.

Церемонія прощання відбулась у військовій частині та на Майдані Незалежності у Хмельницькому.

Попрощатись з Героєм прийшло багато людей, серед яких діючі військовослужбовці, політики, побратими та небайдужі громадяни.

Поховали Героя України полковника (посмертно) Олександра Петраківського на Алеї Слави у Хмельницькому.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні