Помер під час затримання: у Польщі поліція до смерті побила українця

0
9
Помер під час затримання: у Польщі поліція до смерті побила українця
У Польщі помер тернополянин, під час затримання його поліцейськими.

Про це повідомляє Інформатор.

25-річний 25-річний Дмитро Нікіфоренко родом з Тернополя. За матеріалами справи, хлопець повертаючись додому, 30 липня, після зустрічі з друзями був п’яним. У автобусі почав битися головою об скло, через що водій висадив його і викликав поліцію.

Поліцейські, що прибули за викликом кажуть, що чоловік був агресивний, виривався і кусався. Цікаво те, що після затримання хлопця, нагрудні камери поліцейські вимкнули і увімкнули лише у витверезнику. На відео з камер поліції виявили, що затриманий сидить в наручниках, а по обличчю зрозумілии, що поліцейські застосували до нього перцевий балончик.

Відомо, що хлопця побили в той момент, коли його оформляли в медустанові. Він кидався на співробітників, після чого ті вдарили його поліцейською палицею, а також притискали ногою шию, коли він лежав на підлозі і коли його перенесли на ліжко. Після таких побоїв хлопець перестав дихати, та реанімувати його не вдалося. Через півгодини медики швидкої допомоги, які приїхали за викликом, констатували смерть. У крові загиблого було 1,5 проміле алкоголю.

Родичі загиблого Дмитра не вірять у те, що хлопець міг себе так поводити, тому що алкоголем не зловживав та був спокійним. Наразі справою займається окружна прокуратура у місті Свидниця - співробітникам поліції інкримінують статтю про ненавмисне вбивство. За це їм загрожує 5 років в'язниці.

Четверо поліцейських відсторонені від виконання службових обов'язків, двоє - звільнені зі служби. За даним фактом проводиться службове розслідування.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні