Як виглядають небезпечні мийні засоби, та як їх відрізнити. ФОТО

0
5
Як виглядають небезпечні мийні засоби, та як їх відрізнити. ФОТО
У наш час не є секретом, що мийні засоби, зокрема, пральні порошки містять небезпечні для здоров’я людини та навколишнього середовища хімічні речовини. Проте у деяких засобах виявляють надмірну кількість ПАР, фосфатів та інших компонентів, при перевищенні яких вони стають загрозливими для здоров'я людини. Саме такі небезпечні мийні засоби виявили на Волині. Про це повідомляє головне управління Держпродспоживслужби Волині.

Які ж мийні засоби не варто купувати та як вони виглядають.

За інформацією фахівців відділу ринкового та метрологічного нагляду управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області провели перевірки безпечності нехарчової продукції. За результатами якої було виявлено низку мийних засобів іноземного виробництва, які не відповідають встановленим вимогам.

Упаковки цих мийний засобів експерти опублікували на сайті місцевої ДПСС.



Як вберегти здоров'я від впливу неякісної побутової хімії фахівці радять звертати увагу на наявність маркування. А саме: інформація має бути українською мовою на зовнішню поверхню пакування чи етикетки чіткими літерами, що не змиваються протягом строку придатності такого засобу.

Зокрема, на етикетці повинна бути розміщена така інформація:

- найменування та інформації про призначення мийного засобу
торговельна марка (за наявності) або торговельний знак, найменування, місцезнаходження та номер телефону виробника мийного засобу або його уповноваженого представника;

- склад мийного засобу;

- адреси, зокрема, електронна пошта та номер телефону, за якими можна отримати технічний опис інгредієнтів;

- інструкція із застосування, заходів безпеки та спеціальних застережень згідно з законодавством;

- маса нетто чи об’єм;

- дата виготовлення;

- термін придатності;

- умови зберігання.

"Лише у разі повної інформації про мийний засіб та наявність знака відповідності технічним регламентам споживач може бути впевнений у якості товару, що реалізується", - зазначають експерти.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні