--> В Україні з’явилася нова автомобільна афера, як не потрапити на гачок шахраїв | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Україні з’явилася нова автомобільна афера, як не потрапити на гачок шахраїв

1
0
В Україні з’явилася нова автомобільна афера, як не потрапити на гачок шахраїв
Шахраї вигадали нову схему при продажі автомобілів, при якій ви можете залишитися без свого транспортного засобу та грошей. Аби не стати жертвою шахраїв варто бути уважним. Про це йдеться на сайті Аvtosota.

Як працює схема шахраїв

Власники автомобілів розміщують оголошення про продаж транспортного засобу на спеціальних інтернет-ресурсах. Зазвичай, шахраї уже в перший день реагують на оголошення та домовляються про зустріч.

При розмові з покупцем вони пропонують оформити договір купівлі-продажу без нотаріуса, аби заощадити декілька тисяч гривень.

Шахраї всіляко намагаються викликати у продавця довіру, розповідають про своє життя, чуттєві історії про накопичення коштів, які змушені були витратити через хворобу родича, тому на момент покупки розплатитися за автомобіль у них немає можливості.

Аферист переконує у своїй стабільній роботі та готовості щомісяця погашати борг, а перший платіж зможе внести вже через тиждень.

Деякі власники автомобілів вірять аферистам погоджуються на запропоновані ними умови, а саме підписати договір, у якому зазначено, що продавець отримав суму коштів у розмірі вартості автомобіля.

У висновку шахрай їде на вашій машині, а телефонний зв'язок з ним втрачається через блокування картки.

Продавець через якийсь час розуміє, що його обманули, та йде у поліцію.

Таких "покупців" знаходяться, якщо вони раніше уже були судимі за аналогічні злочини. Проте довести склад злочину доволі складно, адже потерпілий власноруч поставив свій підпис на документі, де зазначено, що він отримав гроші.

Також аферист може перепродати автомобіль інший особі, що значно ускладнить ситуацію.

Як же не попастися на шахрайську схему

При економії на процедурі оформлення угоди купівлі-продажу ви втрачаєте значно більше. Тому, не економте на послугах нотаріуса, який офіційно підтвердить факт передачі коштів.

Ще одним способом проведення угоди є звернення до сервісного центру МВС, де також можна переконатися, що покупець поставить автомобіль на облік.

Також не підписуйте договір до тих пір, доки покупець не виконає усі умови угоди.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Повна, видумана дурня, які розстрочки при приватних продажах
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні