В Афганістані почалися масові страти мирних жителів: в ООН є докази

0
-6
В Афганістані почалися масові страти мирних жителів: в ООН є докази
За словами верховного комісара ООН з прав людини Мішеля Бачелета у них є численні докази важких злочинів талібів в Афганістані, включно зі стратами мирних жителів. Про це інформує "Слово і діло" з посиланням на Reuters, а саме на озвучену під час спецсесії Ради ООН з прав людини по Афганістану заяву Бачелет.

За словами комісара, вона має численні свідчення про важкі злочини талібів в Афганістані, а саме масові страти цивільного населення, обмеження стосовно жінок та придушення протестів проти встановлення влади бойовиками.

Також наразі таліби обмежують права жінок та придушують протести.

Незалежні експерти ООН з прав людини зазначили, що багато афганців наразі переховуються, адже бояться репресій. В ООН також є інформація про обшуки, арешти, утиски, залякування, а також про захоплення майна та розправи.

Комісар ООН зазначила, що потрібно створити механізму для пильного моніторингу дій талібів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні