--> Смерть пацієнта: через недбалість лікаря загинув молодий хлопець | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Смерть пацієнта: через недбалість лікаря загинув молодий хлопець

0
10
Смерть пацієнта: через недбалість лікаря загинув молодий хлопець
На Львівщині недбалість лікаря призвела до смерті пацієнта. Про це повідомляє поліція Львова у Facebook.

Медику інкримінують невиконання професійних обов'язків, що спричинило тяжкі наслідки для хворого. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

За інформацією поліції, 38-річний мешканець Львівського району, лікар-хірург районної лікарні, 23-річний пацієнт звернувся до медзакладу, проте лікар недооцінив його стан, не забезпечив належного обстеження, не госпіталізував та не надав необхідної медичної допомоги. Внаслідок чого пацієнт невдовзі помер від ускладнень.

Поліція повідомила лікареві про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.140 (неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником) Кримінального кодексу України.

Загалом медику загрожує позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п'яти років, або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до двох років, або позбавлення волі на той самий строк.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні