В українських школах по-новому оцінюватимуть учнів

1
8
В українських школах по-новому оцінюватимуть учнів
У Міністерстві освіти та науки України затвердили методичні рекомендації щодо оцінювання результатів навчання учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти. На сайті МОН оприлюднили відповідний наказ, пише "Я і Закон".

Зокрема, зміни стосуватимуться підходу до вираження оцінки. Тобто, на заміну узагальненій бальній оцінці планують використовувати вербальну оцінку окремих результатів навчання учня/учениці з предмета вивчення, яка окрім оцінювального судження про досягнення відображатиме й рівень результату навчання.

Запропоновані рекомендації впровадять таке поняття, як вербальна оцінка та рівнева оцінка, які можна виражати як усно, так і письмово.

Рівень результату навчання визначатимуть з урахуванням динаміки його досягнення та позначатимуть літерами:

"початковий" (П),

"середній" (С),

"достатній" (Д),

"«високий" (В).

Особистісні надбання учнів 1-4 класів та результати навчання 1-2 класів оцінюватимуть вербально, а результатів навчання 3-4 класів пропонують оцінювати або вербальною, або рівневою оцінкою за вибором закладу.

Також у рекомендаціях наголошено, що оцінка є конфіденційною інформацією, доступною лише для учня/учениці та його/її батьків (або осіб, що їх замінюють).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Покоління операторів мобілок. Дебілів з татаухами!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні