У столичній клініці торгували немовлятами, яких вивозили за кордон

0
0
У столичній клініці торгували немовлятами, яких вивозили за кордон
В одній зі спеціалізованих клінік міста Київ торгували дітьми. Про це повідомляє керівник Національної поліції Ігор Клименко у Facebook.

Факт незаконної торгівлі новонародженими маскували під сурогатне материнство та продавали дітей за 70 тисяч доларів США. Такі факти оперативники Департамент міграційної поліції та слідчі документували понад два роки.

Організував такий "бізнес" керівник клініки, якому знаходили клієнтів іноземці. Для отримання дитини «замовник» оплачував близько 70 тисяч доларів США та укладав фіктивний шлюб з українкою. Опісля псевдо подружжя замовляло послугу сурогатного материнства. Після чого, "матір" відмовлялася від дитини й батько вивозили її в одну із республік Східної Азії.

"Нам вдалося вилучити трьох новонароджених та передати їх соцслужбам. Але ще щонайменше 13 діток були продані та вивезені з України. Переконаний, що це не остання група, адже українське законодавство занадто лояльне у цьому питанні, і між сурогатним материнством та торгівлею дітьми дуже тонка межа. Ми її бачимо і показуємо всім. Однак ми потребуємо допомоги законотворців", - зазначає Ігор Клименко.

За словами очільника нацполіції, без посиленого нормативного врегулювання цього питання, не вдасться повністю припинити процес продажу українських дітей за кордон.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні