Жінку побили через те, що вона годує безпритульних котів та собак

0
2
Жінку побили через те, що вона годує безпритульних котів та собак
У неділю, 15 серпня, близько 22:20 год у Шевченківському районі Львова агресивний чоловік напав на 60-річну волонтерку-зоозахисницю Галину Вересклю. Причиною нападу чоловіка, що мешкає по сусідству є її громадська діяльність, каже потерпіла.

Інформує Діло.

Як розповіла «Ділу» засновниця ГО «Еко-Прогрес» Устина Бойко, раніше чоловік неодноразово погрожував Галині. За попередньою інформацією, нападник був у стані алкогольного сп’яніння.

«У шоковому стані Галина подзвонила мені та попросила викликати поліцію, бо сусід сильно побив її по голові. На 102 мені сказали, що направили патруль. Також дзвонила Галина. Правоохоронці не приїхали ні через 20 хв, ні через годину, хоч ми набирали їх близько семи разів. Потім ми викликали швидку, яка шпиталізувала її.

Він їй часто хамив та погрожував, щоб «забрала своїх котів», кричав «я тебя убю, пашла вон». Це чули й інші сусіди. Волонтерка займається годуванням не десь під хатою в одному місці, а у різних точках району, між будинками. Залишає воду та їжу, потім прибирає. Це не та людина, яка буде залишати сміття чи щось побідне.

Вчора Галина написала заяву у поліцію. Також я подаватиму сьогодні заяву до прокуратури від імені громадської організації. Вже відкрито кримінальне провадження по 125 статті ККУ. Просимо покарати злочинця та поліцію, яка не приїхала на місце», – каже Устина Бойко.

Стаття 125 «Умисне легке тілесне ушкодження» ККУ передбачає покарання у вигляді штрафу до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до одного року.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні