Помер відомий український спортсмен та олімпійський чемпіон

0
-4
Помер відомий український спортсмен та олімпійський чемпіон
16 серпня помер відомий український спортсмен, дворазовий олімпійський чемпіон Володимир Голубничий. Чоловік відійшов у вічність на 86-му році життя. Про це повідомляє міська рада міста Суми.

"Пішла з життя людина-легенда. Через десятки років мало хто зміг досягти такого ж успіху, що дворазовий Олімпійський чемпіон Володимир Голубничий. Це непоправна втрата не лише для світової спортивної спільноти, а й для всіх, хто знав Володимира Степановича", – зазначив міський голова Олександр ЛИСЕНКО.



Володимир Голубничий народився 2 червня 1936 року у місті Суми. Був одним із найкращих майстрів спортивної ходьби в історії легкої атлетики; заслужений майстер спорту; олімпійський чемпіон 1960 та 1968 років, чемпіон Європи 1974 року, срібний призер Олімпійських ігор 1972 року, бронзовий – 1964 року. Мав у своєму активі також срібну нагороду чемпіонату Європи 1966 року та бронзову 1962 року.

Чоловікові належать найкращі світові результати у 1955 і 1958 роках.

Прізвище Володимира Голубничого занесено до Книги рекордів Гіннеса.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні