Трястиме п'ять днів: Землю накрила потужна магнітна буря

0
-2
Трястиме п'ять днів: Землю накрила потужна магнітна буря
За прогнозами спеціалістів 16 серпня Землю накриє потужна магнітна буря, яка триватиме декілька днів. Фахівці оприлюднили усі небезпечні дати до кінця літа та розповіли, як уберегтися у ці дні. Про це пише РБК-Україна.

За словами експертів, 16-17 серпня розпочнеться сильна магнітна буря, а з 18 по 20 серпня, після потужних геомагнітних коливань, розпочнеться новий удар, але уже слабший.

Наступна хвиля середньої сили очікується 29 серпня.

Магнітна буря це порушення магнітосфери Землі, що виникає при ефективному обміні енергією сонячного вітру з космічним середовищем, що оточує Землю. Такі бурі можуть тривати від декількох годин до декількох діб.

Від таких явищ можуть страждати метеочутливі люди, гіпертоніки, гіпотоніки, люди з хронічними серцево-судинними хворобами та особи старшого віку.

У них можуть спостерігатися такі симптоми, як "ниття" суглобів, "стрибки" тиску, порушення серцевого ритму. Крім того, може виникати відчуття безпричинної втоми, розбитості, дратівливість, агресія, сонливість та апатія.

За словами медиків, навіть здорові люди можуть в цей час відчувати головний біль.

Отже, лікарі рекомендують спати 7-8 годин, і лягати до 22:00, вранці приймати контрастний душ, а ввечері теплу ванну. Також у ці дні не намагайтеся не перенапружуватися.

Людям з хронічними хворобами, медики радять постійно мати при собі необхідні їм ліки.

Крім того, за можливості, виключіть алкоголь та куріння, не переїдайте, гуляйте на свіжому повітрі та частіше провітрюйте приміщення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні