Три погані звички, які насправді є корисними

0
1
Три погані звички, які насправді є корисними
У суспільстві давно зміцнився стереотип про так звані шкідливі звички. У їх список входять не тільки класичні варіанти, такі як куріння або вживання алкоголю. Деякі вчинки дійсно шкодять нашому здоров’ю-фізичному і ментальному. Однак ряд звичок, на думку психологів, незаслужено мають погану репутацію.

Про це повідомляє Укр Здоров'я.

Плітки

Дослідники з’ясували, що пліткувати з друзями корисно для здоров’я, так як через це поліпшується настрій. Завдяки такому спілкуванню виділяється окситоцин-гормон, який знижує рівень стресу. Фахівці відзначають, що люди, які частіше пліткують, краще контролюють рівень своєї тривожності.

Соцмережі

Хоча надмірне захоплення соціальними мережами здатне викликати депресію, психологи вважають, що це заняття може приносити і користь. Технології допомагають літнім людям відчувати себе менш ізольованими. Дослідження проводилося серед учасників від 60 до 95 років. За даними дослідників, активні користувачі соцмереж продемонстрували кращі когнітивні здібності і почуття особистої ідентичності.

Безлад

Результати дослідження, в якому взяли участь 50 осіб, показали, що охайність менше сприяє творчому мисленню, а безлад стимулює появу нових ідей. Люди, які не схильні до порядку, частіше знаходили новаторські способи вирішення проблем, з якими вони зіткнулися під час дослідження, повідомляється в роботі на сайті Національної бібліотеки медицини.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні