Плагіат та лицемірство: «Брати Гадюкіни» звинуватили «Фіолет» у неправомірному кавері

2
-3
Плагіат та лицемірство: «Брати Гадюкіни» звинуватили «Фіолет» у неправомірному кавері
Відомий український гурт «Брати Гадюкіни» звинуватили гурт «Фіолет» у неправомірному використанні їхньої пісні, на яку «Фіолет» записали кавер, хоча дозволу від авторів не отримали.

Про це повідомляє Суспільне.

«Ось приклад відвертого піратства. Гурт «Фіолет» якогось ляду записав і відзняв наш трек «Ми, хлопці з Бандерштату». До вас є запитання: хто дав дозвіл і чи готові вони залишитись без штанів після суду?», - написали музиканти «Братів Гадюкіних».

Фронтмен гурту «Фіолет» Сергій Мартинюк визнав, що вони зробили неправильно, проте у свою чергу звинуватив «Братів Гадюкіних» у лицемірстві. Мартинюк зазначив, що вибачився і був готовий заплатити за порушення інтелектуальної власності, проте, ніхто з «Братів Гадюкіних» до них не звертався.

Спеціалістка з авторського права Юлія Іськова розповіла, що будь-яке використання та виконання чужої авторської музики має затверджуватись авторами або компанією, яка розпоряджається авторськими правами.

«У випадку, якщо дозволу не було, автори мають право позиватися до суду та вимагати компенсації. Або ж вирішити це у мирний спосіб. Гурт «Фіолет» у цій ситуації однозначно неправий», – сказала жінка.

11 серпня представники «Братів Гадюкіних» заявили, що питання закрите та виконувати пісні «Братів Гадюкіних» гурту «Фіолет» - заборонено.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Правильно, а то ці сопляки без голосу портять класику своїми дурними ідеями
Відповісти
Ви голос чули, що кажете "без голосу"? Так, Брати Гадюкини правильно поступили, Фіолет отримав своє покарання. Але, Кузя, ну дуже драйвовий і гарний у хлопця голос, для чого ото все гамнити...не розумію...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні