Українка померла від коронавірусу через 5 днів після щеплення

2
-6
Українка померла від коронавірусу через 5 днів після щеплення
На тяжкість протікання коронавірусу жінки з Києва, яка отримала перше щеплення, а через декілька днів потрапила до лікарні й померла, могли вплинути два фактори. Проте остаточні висновки щодо причин летального результату має робити лише професійна експертиза.

Про це в коментарі "OBOZREVATEL" розповів лікар-інфекціоніст, доктор медичних наук і професор Сергій Крамарьов.

Зауважимо: українка, про яку йдеться, 5 серпня вакцинувалася проти COVID-19, а померла 10-го числа.

"По-перше, ефект від вакцини, тобто максимальний захист, настає десь через два тижні після введення дози. У цієї жінки, наскільки знаю, минуло менше днів, ніж 14", – наголосив медик.

Він також додав, що одна ін’єкція захищає від зараження коронавірусом лише наполовину порівняно з обома введеними дозами.

"Тому це також фактор, який міг сприяти, що вона так тяжко захворіла. Тут збіг обставин", – припустив Крамарьов.

Про смерть зараженої COVID-19 українки, яка отримала щеплення проти нього, стало відомо напередодні. Зазначалося, що 1 серпня жінка повернулася із відпочинку в Туреччині, а 5-го вакцинувалася першою дозою препарату Moderna.

Того ж дня у неї проявилися перші симптоми коронавірусу. Зокрема, спершу жінка скаржилася на виражену слабкість, лихоманку, температура була 37,2°С. Наступні кілька днів її стан був таким же, а 8-го числа погіршився: хвора стала млявою, відчувала загальмованість. Пацієнтку 9 серпня госпіталізували до інфекційного відділення міської клінічної лікарні №4 Києва, вона перебувала у реанімації з сатурацією без кисню 40%.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Модерна не сертифікована в Україні.Родичам хорошого адвоката і покарати винних обовязково.Але ж...
Відповісти
замість ефекту захисту одержали жмурика. винних немає
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні