СБУ ліквідувала цілу банду російських терористів, які планували теракти. ВІДЕО

0
6
СБУ ліквідувала цілу банду російських терористів, які планували теракти. ВІДЕО
На території, підконтрольній українській владі, російські бойовики планували організацію терактів. Служба безпеки України ліквідувала агентурну мережу.

Про інцидент повідомляє пресслужба СБУ.

Відомо, що СБУ викрила псевдоспецслужбу, яка мала намір підірвати одного зі співробітників організації. Вона планувала й низку інших терактів.

Кого викрила СБУ

Житель Сєвєродонецька, якому 27 років, займався вербуванням українців у прифронтовій території. Він вступив до "спецслужби" тимчасово окупованих територій ще у 2018 році. Вже у 2020 році чоловік отримав паспорт псевдореспубліки, а нещодавно – і російський паспорт.

Ним керували люди з Росії. Куратори давали чоловікові завдання, зокрема він сформував агентурну мережу. Викритий мешканець Сєвєродонецька здійснював вербування за допомогою:

- шантажу;
- психологічного тиску;
- погрозами фізичною розправою над рідними;
- позбавлення майна.

Проросійський "розвідник" 29 липня намагався підірвати співробітника СБУ у Луганській області. Попри його зусилля, підрозділи внутрішньої безпеки і контррозвідки зірвали план і виявили агентів.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні