На Закарпатті знайшли отруйного павука-канібала. ФОТО

0
2
На Закарпатті знайшли отруйного павука-канібала. ФОТО
У Мукачеві Закарпатської області знайшли самку павука, яка здатна до кaнібaлізму сaмців.

Про це повідомляє Обозреватель.

Павучиху знайшли у дворі одного з господарств, яка вже не подавала ознак життя.

Користувачі мережі зазначали, що отрута павука не є небезпечною для людей, проте все ж варто берегти себе.

Аргіопа тигрова — досить великий яскравий павук з родини колопрядів. Довжина тіла дорослої самки в середньому становить 3 сантиметри, але зустрічаються і більші екземпляри. Після спарювання самиця часто з'їдає самця, хоча деяким вдається втекти і запліднити ще одну самицю. Причини канібалізму в аргіоп залишаються невідомими.

Живуть вони невеликими колоніями, чисельність яких не перевищує багато рослинності. Населяють південну і центральну частину Європи.

Павуки аргіопи не становлять великої небезпеки для людини, оскільки їх отрута досить слабка. Вкусити людину може тільки самка цього павука і то, якщо взяти її в руки. Сам укус досить болючий, після нього з'являється набряк, який сходить лише через кілька днів.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні