Топ-5 найпоширеніших помилок у резюме

1
-11
Топ-5 найпоширеніших помилок у резюме
Одна з найпоширеніших помилок при пошуку роботи в Україні – погане резюме. Незважаючи на нинішню різноманітність шаблонів і конструкторів резюме, здобувачі досі допускають типові помилки. Із них – зайва інформація, що не відноситься до вакансії, неробочі посилання на портфоліо і проєкти і граматичні помилки.

Про це "OBOZREVATEL" розповіла рекрутер сайту пошуку роботи Олена Живець.

Рекомендується приділяти достатньо часу для складання якісного резюме. Наприклад, вибрати максимально привабливий шаблон або конструктор резюме, бо наразі дуже багато шаблонів на будь-який смак. Також в список критеріїв входять стислість, структурованість і лаконічність.

Вона відзначає, що якщо здобувач хоче в резюме розповісти про себе більше, слід використовувати додаткові лінки для переходів на професійне портфоліо або інші матеріали. "Витратьте час, щоб додати в своє стандартне резюме факти і переваги, які відповідають потрібній посаді і потрібній компанії. Резюме – неформальний документ, його формат можна змінювати в залежності від вашої професії. Для багатьох робочих спеціальностей резюме не потрібно, варто просто грамотно заповнити профіль на сайті пошуку роботи", – відзначає фахівець.

Крім того, часто претенденти в процесі пошуку розсилають велику кількість резюме всюди. Однак з такою тактикою є великий ризик втратити фокус і упустити відмінну роботу.

Рекомендується починати пошук роботи з моніторингу ринку праці за своєю спеціалізацією: яка є кількість компаній, які з них є кращими, які умови роботи і зарплату пропонують. До ведення переговорів із потенційними роботодавцями потрібно знати свою "вартість" на ринку як фахівця. "Виділіть для себе список найцікавіших компаній і подивіться відкриті вакансії не тільки на одному сайті по пошуку роботи, але в першу чергу на корпоративному сайті компанії, і популярних/профільних сайтах з пошуку роботи та соціальних мережах", – додала Живець.

До числа помилок також входить використання лише частини можливостей для пошуку. Як показує практика, більшість кандидатів не використовують або не знають про інші можливості для пошуку роботи.

Із варіантів для використання додаткових каналів для пошуку роботи: соцмережі (знайдіть професійні спільноти/групи, в них часто публікуються вакансії), месенджери (Telegram, Viber-канали для пошуку роботи, з використанням хештегів дозволить швидко знайти потрібну пропозицію), рекомендації друзів і знайомих.

Крім того, для деяких кандидатів підходить і пошук через LinkedIn за допомогою широкої професійної мережі контактів. Ярмарки вакансій часто проходять на спеціалізованих конференціях – відмінна можливість знайти роботу і поставити запитання.

Також експерт не рекомендує витрачати час на роботодавців із сумнівною репутацією. Іноді навіть досвідчені претенденти ризикують потрапити в руки шахрайських компаній, які не легально або напівлегально ведуть свою діяльність.

"Перед відправкою резюме роботодавцю дізнайтеся максимально інформації про компанії, уважно ознайомитеся з діяльністю бізнесу, наявністю корпоративного сайту, відгуках співробітників у інтернеті. Якщо роботодавець знайшов ваше резюме самостійно, то не соромтеся попросити після першого дзвінка відправити опис вакансії і посилання на корпоративний сайт", – говорить рекрутер.

Також вона рекомендує претендентам не боятися про себе нагадувати. Так, якщо людина не отримала жодної відповіді на вакансію, однак зацікавлена в роботі, потрібно нагадати про себе і попросити, щоб зорієнтували по наступним етапам відбору кандидатів.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-11

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Резюме це мертвий папір,який ні про що неговорить.Роботодавець прочитав і під сукно,чекає слідуючого папера.Тільки спілкування тет-а-тет роботодавця з кандидатом на посаду,дає роботодавцю повну інформацію про цього кандидата.Роботодавець його бачить,задає йому запитання і відчуває,чи саме той працівник відповідає займаній посаді,і робить висновок.І для кандидата добре,не чекає тижнями відповіді,втрачаючи час.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні