Світ на межі екологічної катастрофи: горить найбільше звалище шин у світі. ВІДЕО

0
-2
Світ на межі екологічної катастрофи: горить найбільше звалище шин у світі. ВІДЕО
Світ знаходиться на межі екологічної катастрофи. Цього разу через пожежу на найбільшому звалищі автомобільних шин у світі у кувейтському містечку Сулайбія.

Про це повідомляє АвтоПортал.

За інформацією місцевих ЗМІ, пожежа почалася 3 серпня. Очевидці одразу ж помітили величезні стовпи чорного отруйного диму, що піднімалися високо в небо. Поки вогонь охопив невелику частину кладовища, загальна площа якого становить 600 000 кв. м.



Повідомляється, що всього на звалищі в Сулайбіі зберігається близько 52 млн автомобільних покришок. Частина з них закопана в піску, решта - лежить на поверхні, вибудовуючи справжні гумові гори.

У такому стані зношені шини «зберігаються» вже понад 30 років. З осені минулого року влада Кувейту обговорює можливість утилізації покришок, але, судячи з усього, поки в цьому питанні вони не просунулися.

Тим часом екологи вже б'ють на сполох: якщо пожежу не вдасться ліквідувати найближчим часом, це може завдати величезної шкоди природі, так як при горінні шин, особливо старих, виділяється безліч найсильніших канцерогенів на кшталт біфенілу і бензапірену, а також діоксину, фурану, антрацену та свинцю.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні