Накопичувальні пенсії: коли та кому запровадять і скільки відраховуватимуть

0
-1
Накопичувальні пенсії: коли та кому запровадять і скільки відраховуватимуть
Накопичувальні системи для вчителів і військових стануть одним з елементів для переходу на повноцінну систему накопичувальних пенсій. Її також планують спочатку запровадити й для соціальних працівників.

Про це повідомляють Факти.

Робоча група при Кабміні розглядає можливість запуску накопичувального рівня пенсій з 2023 року за базовою ставкою відрахувань 2% без урахування ЄСВ (єдиного соціального внеску) – по 1% з боку роботодавця та працівника.

Згідно з планом, надалі ставка може збільшитися до 4% – тобто по 2% з обох сторін з 2024 року. За словами голови Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку Руслана Магомедова, таку модель переходу до накопичувальної пенсії можуть розглядати як початкову.

Згодом базову ставку можуть збільшити. Уряд також розглядає можливість збільшення розміру відрахувань за бажанням працівника власним коштом.

Міністр фінансів Сергій Марченко погодився з тим, що перехід на таку систему повинен відбуватися поступово. Мінфін планує запустити її з 2023 року.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні