Вперше за 100 років: на Олімпіаді-2020 дали два «золота» в одній дисципліні

0
3
Вперше за 100 років: на Олімпіаді-2020 дали два «золота» в одній дисципліні
Чоловічий фінал у стрибках у висоту претендував на одну із головних медальних подій другого змагального дня легкоатлетичного турнірі на Олімпіаді-2020.

Представників України у фіналі не було - Андрій Проценко не
кваліфікувався. Однак конкуренція між найсильнішими стрибунами, як і рівень результатів були високими, пише Суспільне.

Планку на висоті 2.33 метра взяли сім стрибунів, а 2.35 метра - п'ятеро. Для виграшу медалі потрібно було стрибати ще вище.

І три спортсмени впоралися із завданням: катарець Мутаз Баршим, італієць Джанмарко Тамбері та білорус Максім Нєдосєков взяли 2.37 метра. Причому Баршим та Тамбері зробили це з першої спроби (як і кожну попередню висоту).

Три лідери (уже в статусі медалістів) продовжили змагання на висоті 2.39, однак ніхто з трьох спроб не зміг її взяти. Відповідно, білорус залишився з "бронзою", а от два лідери мали ідентичні показники. Для визначення переможця потрібно було проводити перестрибування. Але ті у відповідь на пропозицію, запитали: "Чи може бути два чемпіони"? Отримавши схвальну відповідь Баршим та Тамбері - суперники та друзі - погодилися обидва стати олімпійськими чемпіонами у стрибках у висоту.


Наскільки унікальною є ця ситуація

У стрибкових дисципліних траплялися епізоди з розділенням позицій через рівність результатів, але на рівні Олімпіади "золото" у стрибках у висоту таким чином ще ніколи не було розподілено.

Лише тричі раніше в історії легкої атлетики на Олімпіадах два спортсмени вигравали "золото". Це траплялося на Іграх у 1908 році (стрибки з жердиною) та 1912 році (семиборство та десятиборство). За останні 109 років - уперше трапилася подібна ситуація.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні