$60 тисяч і ви щасливі батьки: СБУ викрило схему з продажу немовлят. ФОТО

0
16
$60 тисяч і ви щасливі батьки: СБУ викрило схему з продажу немовлят. ФОТО
На Харківщині ділки продавали іноземцям немовлят. Робили все це нібито у межах програми сурогатного материнства. СБУ викрила незаконну схему.

Про це повідомляє СБУ.

У СБУ з'ясували, що до складу організованої групи входили мешканці Харківщини та Київщини. Зокрема – керівники одного зі столичних центрів репродуктивної медицини.

Подробиці схеми

"Власна" дитина з повним пакетом підроблених офіційних документів обходилася замовникові у 60 тисяч доларів.

Все починалося з того, що фігуранти допомагали іноземцям оформити фіктивний шлюб з українками. Після цього медики офіційно засвідчували "безпліддя" жінки, що є підставою застосувати допоміжні репродуктивні технології.

Далі шукали кандидатку на сурогатне материнство. Коли вона народжувала, фіктивна пара одразу розлучалася. Так іноземець отримував право вивезти дитину за кордон.

Зверніть увагу! Водночас СБУ задокументувала факт недбалого ставлення медиків центру до своїх обов'язків. Це призвело до смерті новонароджених.

Відбулися обшуки, фігурантам повідомили про підозру

У межах кримінального провадження правоохоронці провели обшуки у центрі репродуктивної медицини та вдома в учасників схеми. Вилучили смартфони та іншу техніку з доказами, а також документальні докази.

Зловмисникам вже повідомили про підозру за статтями про неналежне виконання професійних обов'язків та службове підроблення. Наразі ще тривають слідчо-оперативні дії, а слідчі встановлюють усіх причетних до схеми до торгівлі людьми.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
16

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні