У країні робитимуть по три дози вакцини: причини

0
-22
У країні робитимуть по три дози вакцини: причини
У Данії людям, які завершили вакцинацію, тобто отримали уже два щеплення, запропонують третю дозу. Щоправда, це стосуватиметься людей, які отримали щеплення різними вакцинами.

Про це повідомляє "DR".

Для чого це потрібно?

Причиною тому, є те, що кілька країн за межами ЄС та Шенгенської зони не визнають вакцинацію різними препаратами як повну вакцинацію під час в'їзду в країну. Тож, це може стати проблемою для подорожей для близько 150 000 громадян Данії, які отримали дві різні вакцини.

До слова, нещодавно данські ЗМІ повідомляли про жінку з Тайланду, яка мешкає в Данії і не може відвідувати своїх батьків у Таїланді, оскільки від неї вимагають перебування на карантині через щеплення двома дозами різних препаратів.

Вакцинація різними препаратами в Данії

151 335 громадян Данії, зокрема більшість медичного та сестринського персоналу, отримали першу дозу вакцини AstraZeneca, але потім препарат було вилучено з офіційної програми вакцинації в країні через занепокоєння щодо утворення тромбів.

Продовжували вакцинацію вони препаратами від Biontech/Pfizer або від Moderna.

Наразі в якості третьої дози таким громадянам знову запропонують вакцини від Biontech/Pfizer або Moderna.

Чи безпечна вакцинація трьома дозами

Результати досліджень показали, що бустерна (третя) доза вакцини вд Pfizer, яку вводили через 6 місяців після другого щеплення, збільшує кількість антитіл в 5 – 10 разів у порівнянні з першими двома ін'єкціями.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-22

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні