За збитого у Ківерцях чоловіка «Укрзалізниця» заплатить по 60 тисяч матері і дружині

2
2
За збитого у Ківерцях чоловіка «Укрзалізниця» заплатить по 60 тисяч матері і дружині
«Укрзалізниця» заплатить 120 тисяч гривень за збитого на вокзалі у Ківерцях чоловіка.

Про повідомляє zaxid.net.

На Волині в «Укрзалізниці» відсудили 120 тис. грн за смерть чоловіка під потягом на станції «Ківерці». Матір та дружина загиблого отримали по 60 тисяч гривень морального відшкодування. «Укрзалізниця» подавала на апеляцію, аби оскаржити це рішення, але програла її.

Нещасний випадок стався ще 17 червня 2017 року на станції «Ківерці». Близько 21 години чоловік у стані сп'яніння потрапив під потяг Київ-Ковель. Від отриманих травм він помер на місці. 3годом поліція закрила розслідування за «відсутністю в діях кримінального правопорушення».

У жовтні 2020 року мати загиблого подала до суду на «Укрзалізницю» з вимогою виплатити відшкодування за моральну шкоду, заподіяну смертю сина. Зокрема, вона вимагала 180 тисяч гривень моральних відшкодувань та 10 тисяч для оплати послуг адвоката.

У листопаді 2020 року з аналогічною вимогою відшкодувати моральну шкоду до суду звернулась і дружина загиблого. Вона просила відшкодувати 200 тисяч морального збитку та 10 тисяч для оплати послуг адвоката. У Ківерцівському районному суді обидва позови задовольнили частково. Зокрема, матері і дружині суддя постановив виплатити по 60 тис. грн.

«Укрзалізниця» подала апеляцію, однак, Волинський апеляційний суд вирішив не задовольняти її. Своє рішення мотивували тим, що, згідно з законом, юридична або фізична особа відшкодовує шкоду, завдану їхнім працівником під час виконання службових обов’язків.

Відповідно, компенсацію за смертельний наїзд на пішохода, який допустив машиніст потяга «Ковель-Київ», повинна відшкодовувати «Укрзалізниця».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а яка вина залізниці чи машиніста в тому шо воно п'яне лазило біля поїзда ледве тримаючись на ногах?
Відповісти
Судді - дибіли! Президент - ідіот, страшно жити в державі.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні