Комусь 15 тисяч, а комусь 200 грн: українцям перерахували пенсії

3
-3
Комусь 15 тисяч, а комусь 200 грн: українцям перерахували пенсії
В Україні із січня до липня 2021-го середня пенсія збільшилася всього на 200 грн: із 3,5 до 3,7 тис. грн. За цей же період пенсія суддів зросла з 67,9 до 83,2 тис. грн, або на 15,3 тис. грн.

Про це йдеться в опублікованих даних Пенсійного фонду.

Це сталося з урахуванням індексації та підвищення прожиткового мінімуму. Головна причина: для простих українців і служителів Феміди діють різні правила виходу на заслужений відпочинок.

Чому така велика різниця?

Прості українці отримують виплати за формулою: середня зарплата за три минулі роки помножити на стаж у роках, на 1% і на співвідношення власної зарплати до середньої. Тож навіть при наявності 35 років стажу із середньою зарплатою розмір пенсії буде меншим, ніж 35% (бо враховується середня зарплата за три роки, а вона менша, ніж середня зарплата за минулий рік).

Суддям пенсія рахується інакше: вони за наявності стажу можуть претендувати на 80% своєї зарплати. Простим українцям не досягти такого співвідношення пенсії до заробітку, навіть якщо вони мають 80 років стажу.

В результаті пенсії простих українців ростуть на сотні гривень, а виплати служителів Феміди – на десятки тисяч гривень.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хто в молодості розкошував, той і на пенсії "жирує, хоча все життя лише папірці перекладав.
Відповісти
Допоки жиди при владі,доти прості українці будуть злидарами!!!
Відповісти
Краще б перевірили судів усіх де вони побрали статки. Пенсіонери які розбудовували країну отримують мізер поклавши життя і здоров'я для держав. А ці ночі дома спали, фізично не працювали і захмарні пенсії мають, як їм ще рука піднімається за ці гроші жити. С...!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні