Який проміжок між вакцинами проти коронавірусу найоптимальніший

0
37
Який проміжок між вакцинами проти коронавірусу найоптимальніший
Більш тривалий проміжок між першою і другою дозами вакцини Pfizer-BioNTech змушує імунну систему організму виробляти більше антитіл, що борються з коронавірусом (COVID-19). Тому восьмитижнева перерва краща від інтервалу в три тижні, як вважалося раніше.

Про це пише ВВС.

Про це повідомили британські вчені, які зазначили, що інтервал між двома щепленнями в 8 тижнів найкраще рішення проти варіанту Дельта.

"Вісім тижнів – це золота середина для мене, тому що люди дійсно хочуть отримати дві вакцини (дози), а зараз існує штам Дельта", – розповіла професорка Оксфордського університету Сюзанна Дуанчі.

У своїй роботі дослідники вивчили імунні відповіді 503 медичних працівників, які отримали два щеплення з різною періодичністю в кінці 2020 і початку 2021 року, коли штам Альфа, вперше виявлений у Кенті (графство Англії), швидко поширювався.

Рівні антитіл у їхній крові було виміряно через місяць після другої дози вакцини. Результати показали:

- Як короткі, так і довгі інтервали дозування вакцини Pfizer загалом викликали сильну імунну відповідь.

- Тритижневий графік згенерував менше нейтралізувальних антитіл, які можуть пов'язувати вірус і зупинити його зараження клітин, ніж 10-тижневий інтервал.

- У той час як рівні антитіл впали після першої дози, рівні Т-клітин іншого типу імунних клітин – залишалися високими.

- Більш тривалий графік привів до меншої кількості Т-клітин загалом, але більшої частки певного типу або підмножини, які називаються допоміжними Т-клітинами, які, на думку дослідників, підтримують імунну пам'ять.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
37

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні