Дієтологи назвали найгірші продукти для сніданку

0
9
Дієтологи назвали найгірші продукти для сніданку
У правильному сніданку має бути клітковина, білок і корисні жири, оскільки він повинен заряджати енергією на весь день. Але далеко не всі продукти підходять для цього, пише ГолосUA.

Дієтологи наголошують, що багато хто вибирає для ранкового прийому їжі якраз ті страви, які є найменш бажаними.

Сухі пластівці

Багато хто думає, що пластівці - це корисно. Але вони містять лише невелику кількість цільного зерна. У сухих сніданках багато цукру, часто навіть більше, ніж у печиві чи десертах. А його надмірне вживання може підвищити ризик ожиріння, діабету другого типу, серцевих і інших захворювань.

Млинці і вафлі

У них дуже багато рафінованого борошна, яке також не можна зарахувати до корисних продуктів. Воно містить мало поживних речовин і клітковини і може швидко підняти рівень цукру в крові. Як правило, млинці та вафлі ще їдять із солодким сиропом, джемом та іншими добавками з високим вмістом шкідливих вуглеводів.

Тости з маргарином або спредом

Це теж нездоровий варіант для сніданку. По-перше, борошно в більшості сортів хліба рафіноване. По-друге, маргарини і спреди містять трансжири, які є найбільш шкідливим для здоров'я типом жирів.

Кекси, булочки, мафіни

У них також багато цукру, рафінованого борошна, калорій і мало поживних речовин. Солодка начинка збільшує їх калорійність.

Фруктовий сік

Готові соки часто підсолоджені цукром або кукурудзяним сиропом з високим вмістом фруктози. Це збільшує ризик ожиріння, метаболічного синдрому, діабету другого типу та інших захворювань. Навіть 100% фруктовий сік містить занадто багато вуглеводів.

Знежирений солодкий йогурт

Часто в таких йогуртах навіть більше цукру, ніж в аналогічній порції морозива. Крім того, жири все-таки необхідні: вони допомагають залишатися ситими.

Гранола

У ній також багато вуглеводів і калорій. А білків, навпаки, мало, навіть не дивлячись на добавку горіхів. Тому поживна цінність подібного сніданку сумнівна.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні