--> Зробили два перекази по п'ять тисяч? Тепер вашу карту заблокують | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Зробили два перекази по п'ять тисяч? Тепер вашу карту заблокують

0
1
Зробили два перекази по п'ять тисяч? Тепер вашу карту заблокують
В Україні без верифікації клієнта переказати можна суму до 5000 грн. При цьому будь-який українець може без побоювань отримати на свій рахунок кілька переказів на зазначену суму в один день.

Про це йдеться в роз'ясненні НБУ.

Регулятор відзначає, що такі операції з низьким ризиком і не викликатимуть інтерес у банків. "Однак фінансові установи повинні виконувати деякі технічні вимоги закону, наприклад, присвоїти кожній операції свій унікальний номер", – зазначають в НБУ.

Також українець, який хоче переказати 10 тис. грн родичу, найімовірніше, під фінансовий моніторинг не потрапить. Однак готівкою за допомогою термінала анонімно відправити таку суму одним платежем не вдасться.

Без верифікації переказувати можна суму до 5000 грн. Зазначимо, згідно з правилами фінансового моніторингу, банки зобов'язані проводити верифікацію на суму від 400 тис. грн, але можуть робити це і з незначними, але підозрілими сумами. Під особливо пильною увагою – платежі готівкою.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні