Що потрібно розповісти підлітку про секс в перший раз

1
1
Що потрібно розповісти підлітку про секс в перший раз
Перші думки про секс з’являються ще у підлітковому віці, бо це природний процес дорослішання. Батькам варто провести лікнеп з власними чадами до того, як відбудеться перший секс, щоб спроби інтиму не мали негативних наслідків.

Що та як розповідати вже дорослій дитині? Поради від експертів “Дюрекс” - далі в статті.

Пам’ятайте про захист

Обов’язково вручіть дитині упаковку презервативів про всяк випадок та роз’ясніть, від чого вони захищають. Варто згадати статеві хвороби та інфекції, які потребують серйозного лікування потім. А також факт вагітності, яка може настати й в перший раз, якщо акт незахищений. Добре, коли з дівчиною розмовляє мати, а з юнаком - батько. Так вдасться уникнути сорому та сум’яття під час розмови.

Позиції для першого інтиму

Скоріше за все, дитина вже дещо дізналася з інтернету. Можна оминути уточнення, як саме Це робиться. Але варто застерегти, особливо дівчат: пози під час сексу не мають завдавати болю чи дискомфорту та виконуються за обопільною згодою, даруючи приємні відчуття обом партнерам.

Включіть до розмови інформацію про інтимний гель, адже перші спроби сексу можуть виявитися сухими. І якщо змазка не запобігає дискомфорту, рухи треба припинити.

Важливий крок

Не потрібно перетворювати розмову на нотацію та залякування підлітка небезпечними наслідками. Діалог має відбутися з позиції роз’яснення та порад, а не цитування “Вікіпедії”, тоді до ваших батьківських слів прислухаються.

Наголосіть на важливості цього моменту, про почуття та довіру партнерові. Як там не було, свій перший секс люди пам’ятають все життя, і ви, як батьки, можете запобігти негативним наслідкам інтиму, які стаються через необізнаність дітей.

Не відкладайте серйозну розмову з дорослою дитиною, вона все одно дізнається про секс, але джерелом інформації стануть неякісні фільми та розповіді “досвідчених” однолітків на вулиці.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ



Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Главнає падольшє нє канчать!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні