У всьому світі різко зросли ціни на каву

0
-4
У всьому світі різко зросли ціни на каву
У світі стрімко зростають ціни на каву: Бразилія, яка є лідером із виробництва цього продукту, переживає одну з найбільших засух століття.

Про це повідомляють Факти.

Ціни на арабіку станом на червень досягли найвищого рівня з 2016 року.

Зерна згідно із ф’ючерсними контрактами, укладеними з представниками в Нью-Йорку, зросли за останні три місяці на понад 18% – до $1,51 за 1 фунт (0,45 кг).

Робуста, яку продають у Лондоні, за цей період зросла на понад 30% – до $1 749 за метричну тонну.

Експерти прогнозують, що цьогорічний урожай буде найгіршим із 2003 року, тоді як глобальне споживання кави перевищить виробництво вперше з 2017 року.

Дві інші великі країни-виробники, Колумбія та В’єтнам, де врожаї значно кращі, ніж у Бразилії, мають проблеми із затримками какао-бобів у портах.

Поки ж бразильські фермери турбуються, що минулорічні запаси можуть закінчитися ще до збирання врожаю в наступному році і покладають надії на дощі, які зазвичай ідуть у Бразилії у вересні. Саме тоді стане відомо, чи зможуть пошкоджені рослини відновитись.

Висадження нових культур навряд чи зможе зарадити ситуації, адже для розвитку кавових рослин потрібно щонайменше 2,5 роки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ



Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні