Tophype: продукти, які ми обирали неправильно. ВІДЕО

0
6
Tophype: продукти, які ми обирали неправильно. ВІДЕО
У бізнесу є лише одна ціль – прибуток. Зазвичай, масштабні компанії та магазини йдуть на все, аби отримати прибуток. Постачальники та продавці обманюють клієнтів різноманітними магазинними способами, які варто знати для своєї ж безпеки.

М’ясо

Якщо ви вважаєте, що червоний колір м’яса є ознакою його свіжості, то можете бути певні – це зовсім не обов’язково. Аби надати м’ясу червоний колір, у супермаркетах зазвичай обробляють його чадним газом – найнебезпечнішим газом, який присутній у вихлопних газах автомобілів.

Справа в тому, що в звичайних умовах м’ясо стає коричневим, або сірим через декілька днів після нарізки. Щоб не допустити цього, постачальник вигадали обробляти м’ясо чадним газом, перед тим як помістити його в упаковку. Це дозволяє м’ясу зберігати свіжість близько року.



Риба

Якщо риба свіжа, то її очі будуть прозорими та випуклими. Також, аби визначити свіжість, варто її понюхати, адже свіжа риба матиме запах моря, або йоду.

До ознак свіжої риби також можна віднести: щільно прилягаючу до тіла луску, пружну та блискуча шкіру, яка покрита слизом, а також рожеві або червоні зябра. Якщо у риби по тілу присутні чорні крапки, або білі вкраплення у очах – це свідчить про те, що риба уражена глистами.



Яйця

При покупці яєць варто звертати увагу на дату їх упаковки, та на термін зберігання, який становить 3-4 тижні. Свіжість яєць можна визначити по їх вазі: при зберіганні в них утворюється багато повітря, за рахунок чого яйце стає дуже легким. Крім того, шуршаві вкраплення свідчать про те, що птиця погано харчувалась.



Сухофрукти

При виборі сухофруктів на ринку чи в магазині варто звертати увагу на їх надприродній блиск, який свідчить про те, що сухофрукти поцвіли. Зазвичай, продавці зчищають цвіль з сухофруктів олією, що і провокує їх штучний блиск.



Масло

Запам’ятайте, що у складі натурального вершкового масла є лише два компоненти: молоко та вершки. Якщо ви купуєте масло на ринку, то зверніть увагу на його колір: воно має бути не надто жовтим і не надто білим. Консистенція масла має бути гладкою, а на дотик воно має бути тверде. Також натуральне масло не розслоюється і не кришиться.



Сир

Спеціалісти вважають, що в теперішніх умовах кілограм сиру не може коштувати менш ніж 250 гривень. Тому варто пам’ятати, що надто дешевий сир не є натуральним. В магазині варто звернути увагу на скоринку: вона не повинна мати тріщин та нальоту, адже саме через тріщини до продукту можуть потрапити шкідливі бактерії.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні